Vinsmakinger

Er du nysgjerrig på å lære mer om vin? Har du litt oversikt, men ønsker å sette deg mer inn i et enkelt område? Vi tilbyr vinsmakinger- og kurs. Vi skreddersyr kurs etter dine ønsker og behov. Vi tar i mot grupper fra 8 til 30 personer på Don Pippo. Er dere enda flere enn det, kan vi enten komme til dere eller tilby selskapslokaler, og da gjør vi også vinsmakinger i kombinasjon med mat. Vi gjør holder eller mange arrangementer som man kan melde seg på som mindre grupper og enkeltpersoner. 

Til sist er det jo slik at mesteparten av det som gjør vin til så spennende som det er er duften. Derfor setter vi pris på at du ikke bruker sterk parfyme eller liknende når du kommer på vinsmaking hos oss.

Lurer du på noe? Se våre vanlig stilte spørsmål!

Eksempler på smakinger

Introduksjonssmaking
Vi introduserer deg til vinens verden. Lær å skille vinene fra hverandre, og se de forskjellige kvalitetene i vinen oppfører seg. Vi smaker 2 musserende, 2 hvite og 2 røde viner mot hverandre så her får du et bredt inntrykk av hva vin kan være.

6 viner, halve glass: 440,- 

Musserende viner

Bli kjent med de forskjellige stilene av musserende viner. Hvordan lages egentlig prosecco? Og hva er egentlig forskjellen mellom cremant og champagne? Er cava noe særlig? Alt dette og mer får du svar på under denne smakingen.

6 viner, halve glass 490,- 

Champagnesmaking

Topp laget med denne smakingen med viner fra Champagne! Du får smake viner innen de forskjellige hovedstilartene i Champagne og får lære om både druer og historie. En skikkelig underholdende smaking med toppviner.

6 viner, halve glass 690,- 

Giro di Italia

Dette er en rødvinstung smaking med viner fra Piemonte, Valpolicella, Toscana, Abruzzo, Campania og Sicilia! Hva skiller områdene fra hverandre, og hva bør vi forvente oss av gode viner fra disse stedene? Finnes det noen spesielt gode kjøp?

6 viner, halve glass 490,-

Tour de France

Bli med på en rundtur gjennom Frankrike! Vi følger i det berømte sykkelrittets fotspor, som på et eller annet tidspunkt nok har vært gjennom de fleste vinområdene i Italia. Smak på interessante viner fra 6 spennende områder i Frankrike.

6 viner, halve glass 490,- 

Naturbarn

Naturvin er noe som er skikkelig inn i tiden, men hva er det egentlig? Og hva er det som gjør at de fleste av dem som drikker det har langt skjegg og dyre klær som ikke passer? Smak og finn det ut på denne smakingen!

6 viner, halve glass 490,- 

Alle smakinger tar ca 2 timer, men kan kortes ned med færre viner eller at dere drikker fortere.

Vi holder normalt ikke vinsmakinger for mindre enn 8 personer. 

Vanlig stilte spørsmål

Vi er bare 2 personer. Kan vi likevel bestille vinsmaking på Don Pippo? 

Vi har dessverre ikke kapasitet til å holde smakinger for bare to personer. Enten kan dere samle sammen 8 personer, eller så kan dere melde dere på et av arrangementene vi holder her. Vi forsøker å gjøre introduksjonssmakinger minst en gang i uken. 

Jeg har lyst å gi en vinsmaking på Don Pippo som en gave til noen. Selger dere gavekort på vinsmaking?

Vi selger gavekort på Don Pippo, både for vinsmaking og annet. Vi har imidlertid ikke noen løsning for å selge gavekort på nett inntil videre – så du må ta turen innom for å kjøpe gavekort hos oss. Gavekortene kan brukes på det de vil på Don Pippo, for eksempel å melde seg på en vinsmaking. 

Holder dere vinsmakinger på andre steder enn Don Pippo?

Ja! Vi har endel lokaler vi samarbeider med, hvor vi kan ha smakinger. For noen av dem tilkommer det husleie. Vi kan og komme hjem til deg og ha smaking. Da gjelder egne priser, men en smaking utenfor Don Pippo koster minimum 3000,- innenfor bykjernen og 5000,- utenfor.

Hvor mange har dere plass til på Don Pippo?

Vi har 30 sitteplasser på Don Pippo. Alle sitteplassene er i barstolhøyde.

Hvordan booker jeg vinsmakinger? 

Hvis dere vil ha vinsmaking på Don Pippo, booker dere bare på reservasjonssiden vår. Skriv vinsmaking, eller navnet på temasmakingen i beskjedfeltet.

Passer det å spise til vinsmakingen?

De vinsmakingene vi har satt opp over, er ikke ment å gjøres sammen med mat. Vi kan imidlertid lage en smaking med mat og vin i kombinasjon, vi kan servere mat før smakingen eller ta en pause. De fleste velger å ha maten etterpå, like etter presentasjonen av de røde vinene.