Vinsmaking – lær mer om vin!

Er du nysgjerrig på å lære mer om vin? Har du litt oversikt, men ønsker å sette deg mer inn i et enkelt område? Vi tilbyr vinsmakinger- og kurs. Vi skreddersyr kurs etter dine ønsker og behov. Vi tar i mot grupper opp til 30 personer på Don Pippo. Er dere enda flere enn det, kan vi enten komme til dere eller tilby selskapslokaler, og da gjør vi også vinsmakinger i kombinasjon med mat.

Abonner på våre facebookevents for å holde deg oppdatert!

Til sist er det jo slik at mesteparten av det som gjør vin til så spennende som det er er duften. Derfor setter vi pris på at du ikke bruker sterk parfyme eller liknende når du kommer på vinsmaking hos oss.

Lurer du på noe? Se våre vanlig stilte spørsmål!

Kalender

Her er en oversikt over når vi tar imot mindre grupper (eller enkeltpersoner) på smaking. Er dere en gruppe på 10 personer eller mer, kan dere ta kontakt pr mail på elskerdeg@donpippo.no for å avtale dato.

Eksempler på smakinger

Introduksjonssmaking
Vi introduserer deg til vinens verden. Lær å skille vinene fra hverandre, og se de forskjellige kvalitetene i vinen oppfører seg. Vi smaker 2 musserende, 2 hvite og 2 røde viner mot hverandre så her får du et bredt inntrykk av hva vin kan være.

6 viner, halve glass: 440,- 

Musserende viner*

Bli kjent med de forskjellige stilene av musserende viner. Hvordan lages egentlig prosecco? Og hva er egentlig forskjellen mellom cremant og champagne? Er cava noe særlig? Alt dette og mer får du svar på under denne smakingen.

6 viner, halve glass 490,- 

Champagnesmaking*

Topp laget med denne smakingen med viner fra Champagne! Du får smake viner innen de forskjellige hovedstilartene i Champagne og får lære om både druer og historie. En skikkelig underholdende smaking med toppviner.

6 viner, halve glass 690,- 

Giro di Italia*

Dette er en rødvinstung smaking med viner fra Piemonte, Valpolicella, Toscana, Abruzzo, Campania og Sicilia! Hva skiller områdene fra hverandre, og hva bør vi forvente oss av gode viner fra disse stedene? Finnes det noen spesielt gode kjøp?

6 viner, halve glass 490,-

Tour de France*

Bli med på en rundtur gjennom Frankrike! Vi følger i det berømte sykkelrittets fotspor, som på et eller annet tidspunkt nok har vært gjennom de fleste vinområdene i Italia. Smak på interessante viner fra 6 spennende områder i Frankrike.

6 viner, halve glass 490,- 

Naturbarn*

Naturvin er noe som er skikkelig inn i tiden, men hva er det egentlig? Og hva er det som gjør at de fleste av dem som drikker det har langt skjegg og dyre klær som ikke passer? Smak og finn det ut på denne smakingen!

6 viner, halve glass 490,- 

Alle smakinger tar ca 2 timer, men kan kortes ned med færre viner eller at dere drikker fortere.

* Krever at vi har vinene tilgjengelige. Derfor kan det være lurt å bestille disse smakingene litt tid på forhånd. Vi holder normalt ikke disse smakingen for mindre enn 8

personer.

Vanlig stilte spørsmål

Vi er bare 2 personer. Kan vi likevel bestille vinsmaking på Don Pippo? 

Det er klart dere kan! Imidlertid tilbyr vi bare introduksjonssmakingen for under 8 personer. Det er fordi vi ellers må åpne så mange flasker uten at vi er sikker på å få solgt dem.

Jeg har lyst å gi en vinsmaking på Don Pippo som en gave til noen. Selger dere gavekort på vinsmaking?

Vi selger gavekort på Don Pippo, både for vinsmaking og annet. Vi har imidlertid ikke noen løsning for å selge gavekort på nett inntil videre – så du må ta turen innom for å kjøpe gavekort hos oss.

Holder dere vinsmakinger på andre steder enn Don Pippo?

Ja! Vi har endel lokaler vi samarbeider med, hvor vi kan ha smakinger. For noen av dem tilkommer det husleie. Vi kan og komme hjem til deg og ha smaking. Vi kan stille med glass for smakingen. Hvis du skal ha vinsmaking hjemme, anbefaler vi at du kjøper vinen selv. Da unngår vi å søke skjenkebevilgning hjemme hos deg. Vi bestiller selvfølgelig de nødvendige vinene til ditt lokale vinmonopol. Da står de klar der til deg når du kommer. For vinsmaking hjemme gjelder følgende priser, og minimum 10 personer:

Inntil 20 personer: 180,- per person.

Over 20 personer 160,- per person.

Over 30 personer 150,- per person.

Prisene er eksklusive vin, men inklusive lån av glass. Prisen på vinen vil variere med hvilke viner som ønskes til smakingen. Siden ikke alle drikker like fort, og noen er tørstere enn andre, anbefaler vi å regne 8 personer per flaske på hjemmesmakinger. Hvis den vanlige introduksjonssmakingen går opp i 8, altså 16, 24, 32 osv. koster den KR 156 per person (juli 2018).

  • oliven og saltede mandler +98,- per person
  • oster, spekemat og oliven +220,- per person
  • tilpasset 6-retter til vinsmakingen +690,- per person

Hvor mange har dere plass til på Don Pippo?

Vi har 30 sitteplasser på Don Pippo. Alle sitteplassene er i barstolhøyde.

Hvordan booker jeg vinsmakinger? 

Hvis dere vil ha vinsmaking på Don Pippo, booker dere bare på reservasjonssiden vår. Skriv vinsmaking, eller navnet på temasmakingen i beskjedfeltet.

Passer det å spise til vinsmakingen?

De vinsmakingene vi har satt opp over, er ikke ment å gjøres sammen med mat. Vi kan imidlertid lage en smaking med mat og vin i kombinasjon, vi kan servere mat før smakingen eller ta en pause. De fleste velger å ha maten etterpå, like etter presentasjonen av de røde vinene.